maanantai 4. marraskuuta 2019

Karvalakkiukko

TUOMAS KYRÖ: MIELENSÄPAHOITTAJAN SUOMI

Mielensäpahoittajan Suomi on Tuomas Kyrön tavallinen suurteos kansakunnan matkasta maaseudulta päällekkäistaloihin. Tangolaulajista euroviisuvoittoon. Lättähatuista hipeiksi, hipeistä jupeiksi. Miehiä kaatuu Kannaksella, Lasse Viren Münchenissä. Jälleenrakentaminen tuhoaa selät, putkiremontti budjetin. Suomalainen lottokone pyörii, Mielensäpahoittaja ei. Hän tarjoilee lukijalle sopivina annoksina myös näkemyksensä niin ystävyydestä, yhteistyöstä kuin yksinäisyydestä. Sata hauskaa, koskettavaa ja totista tarinaa kuljettavat lukijan Mielensäpahoittajan saapikkaissa suolta sushibaariin.

"Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun synnyin. Äiti ei muistanut aamulla vai illalla, mutta kahdeksalta. Aurinko paistoi tai saattoi sataakin."

277 sivua.
************************************************************************************
Tämä oli mukavaa luettavaa. 
Tuomas Kyrö osaa kirjoittaa hyvin ja osuvasti vanhan miehen näkövinkkelistä. Kirja myös sisältää paljon viisautta, jos sitä osaa lukea oikealla tavalla.
En ole ennen lukenut näitä kirjoina, elokuvan olen kyllä katsonut. 
Kyllä täytyy sanoa, että kirjana on mielenkiintoisempi.

Lukuhaasteen kohta 23: Kirjan nimessä on jokin maa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...