torstai 8. huhtikuuta 2021

Melancholia (2011)

MELANCHOLIA LÄHESTYY MAAPALLOA.

Pahaa-aavistamattomat Justine ja Michael menevät naimisiin, ja mahtipontiset häät pidetään Justinen sisarpuolen Clairen ja tämän rikkaan miehen H´Johnin suuressa talossa maaseudulla, eikä ylellisten hääjuhlien järjestämisessä ole kitsasteltu
Kun Melancholia pääsee lähemmäs Maata, sen monet normaalit fysikaaliset lait katoavat. Pieni perhe katsoo pelonsekaisella ihastuksella, kun valtava planeetta kulkee heidän oman planeettansa ohi. Pian jättiplaneetta kuitenkin kääntyy ja tulee tällä kertaa suoraan Maata kojti.

Lars von Trier on luonut Malancholialla eeppisen mestariteióksen , joka s ái valtavat suosionosoitukset Cannesin elokuvajuhlilla, Maailmanloppua ei ole koskaan kuvattu näin hiuksia nostattavn kauniilla tavalla. 

Pääosissa Kiefer Sutherland, Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgård

***********************************************************************************
Piti oikein luntata mitä muita elokuvia Lars von Trierillä on, josko sitten ymmärtäisin tätä paremmin.
Niitähän on, mutta en ole katsonut niistä yhtäkään 😮
Tykkäsin tästä sen erilaisuuden takia. Onhan näitä maailmanloppu elokuvia vino pino, mutta näin taiteellista versiota en ole ennen katsonut.
Ainut järjellä varustettu hahmo tuntui olevan John. Muut oli enemmän tai vähemmän mielenterveyspotilaita.
Jees leffa, jos vain jaksaa kahlata tympeän alun läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...