maanantai 22. huhtikuuta 2019

Kummittelua kirjan täydeltä

RICHARD DALBY (toim.): KUOLLUT KOSKETTAA KEVEÄSTI

Kummituksia, kauhua, yliluonnollisia tapahtumia, selittämättömiä ilmiöitä - siinä ovat tämän kirjan rakennusaineet.

16 kirjailijaa kertoo oman kauhistuttavan tarinansa, valmiina saamaan kylmät väreet kulkemaan pitkin lukijan selkäpiitä. Mukana on todella nimekäs ja varsin monivivahteinen eliittijoukko - mm. Daniel Defoe, Charles Dickens, Edgar Allan Poe, Oscar Wilde, D.H. Lawrence, Mark Twain, Stephen King, Robert Bloch - joka kattaa koko genren elinkaaren, Robinson Crusoen kirjoittajasta tämän päivän mestareihin.

272 sivua.
************************************************************************************
Mulla on ollut viimeiset pari viikkoa tälläistä iltalukemista 😁 
Vain yhden kerran jouduin paiskaamaan kirjankannet kiinni säikähtämisen takia. Se tapahtui kun luin Stephen Kingin kirjoittamaa tarinaa, Mummi. Se olikin toinen parhaista tarinoista. Toinen oli Robert Blochin kirjoittama Kissanminttu. Muut oli joko ihan ok tai sitten ei yhtään hyviä.
Luin joskus kokonaisen kirjallisen Stephen Kingin kirjoittamia (kauhu-)tarinoita, mutta ei niissä päästy yhdessäkään tälläisiin sfääreihin, kuin Mummi-tarinassa.

"Veikö kissa kielesi?"-kysymys on tuttu jo lapsuudesta, mutta nyt se sai synkemmän kaiun Kissanminttu-tarinassa.

Oscar Wilde oli kirjoittanut hauskasti (!) tarinan Cantervillen kummitus. Se oli kerrottu osaksi kummituksen näkökulmasta. Sitä harvemmin pääsee lukemaan. 

Suosittelen vaikka ei-niin-kepeäksi kesälukemiseksi.

Lukuhaasteen kohta 17.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...