sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kaunis mieli (2001)

Tositapahtumiin perustuva draama lahjakkaasta matemaatikosta John Nashista, jonka älykkyyttä varjostavat henkilökohtaiset ongelmat. Kun Nash ottaa vastaan salaisen tehtävän koodinmurtamisen parissa, hänen elämästään alkaa tulla painajaista, jossa totuuden ja valheen raja alkaa hämärtyä vaarallisesti eikä edes oma perhe ole enää turvassa.

Pääosissa Russell Crowe, Jennifer Connelly, Paul Bettany ja Ed Harris.

Draama

********************************************************************

Tässä elokuvassa on sopivassa suhteessa kaikkea; huumoria, jännitystä ja draaman kaarta. Kun katsoin tämän nyt toisen kerran, aloin ensimmäisen kerran miettiä, miten hyvä näyttelijä Crowe oikeastaan onkaan. Kun ajattelee vaikka Gladiaattoria tai Kurjat-elokuvaa, niin tästäkin näyttelijästä on moneksi. Myös muut elokuvan keskeisimmät hahmot vetävät osansa nappiin.
Elokuvan kiehtovuutta lisää sen pohjautuminen tosielämään.
John Nash oli oikeasti olemassa, matemaattinen nero, joka palkittiin taloustieteiden Nobelilla 1994.
Hän kuoli auto-onnettomuudessa 2015.

2 kommenttia:

  1. Mie hyvin harvoin käyn elokuvissa, mutta tämän kävin uutena katsomassa enempi vähempi mt-ongelmaisten kaverien kanssa, ja oli kyllä elähdyttävä. Hieno elokuva ja näyttelijät.

    VastaaPoista
  2. Tämä on todella yksi valkokankaan parhaista.

    VastaaPoista

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...