perjantai 11. marraskuuta 2016

Hannibal (2001)

Uhrilampaiden (1991) jatko-osassa tohtori Hannibal Lecter on ollut pakomatkalla 10 vuotta.
FBI-agentti Clarice Starlingia syytetään pieleen menneestä huumeratsiasta, jossa Clarice ampui lasta sylissään pidellyttä naista. Media tonkii Claricen menneisyyttä, mukaanlukien yhteydet Hannibal Lecteriin.
Samaan aikaan Lecterin kuudes uhri, Verger Mason, suunnittelee Lecterin tuhoa.
Lecter lähettää Claricelle kirjeitä, mutta ne eivät paljasta hänen olinpaikkaansa, mutta kirjeissä on tietyn käsivoiteen tuoksu, jota ei myydä kuin tietyissä kaupungeissa maailmassa. Starling ottaa yhteyttä näiden kaupunkien poliiseihin ja pyytää turvakameranauhoja kaupunkien parfyymiliikkeistä.
Vyyhti alkaa purkautua ja näin päästään Lecterin jäljille...

Pääosissa Anthony Hopkins, Julianne Moore, Giancarlo Giannini ja Ray Liotta.

*******************************************************************

Jos haluaa katsoa laadukasta trilleriä (kauhua), suosittelen näitä Hannibal-elokuvia. Joko Uhrilampaat, Hannibal, Punainen Lohikäärme tai Nuori Hannibal. Mun suosikki tästä nelikosta on tämä Hannibal. Ainoa mikä häiritsee, on Julianne Moore. Harmi ettei Juliannen tilalla ole Jodie Foster, joka oli mukana Uhrilampaissa ja on paljon parempi Claricen rooliin.
Anthony on ihan lyömätön Lecterin roolissa. En tiedä kenen idea se on alunperin ollut, mutta hattua nostan sille, joka on keksinyt häntä pyytää rooliin ja tietysti Anthonylle itselleen, kun on ottanut roolin vastaan.
Nuoressa Hannibalissa Anthony ei tietenkään ole mukana, koska tuolloin n. 70-vuotias ei voi näytellä parikymppistä vaikka miten maskeerattaisiin.
Tämä oli ainakin neljäs kerta kun katsoin Hannibalin. Aina vaan siitä saa jotain uutta irti :)
Ta-ta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...